Návrh geologicko-přírodovědné výukové trasy v okolí Mářského vrchu u Vimperku - Pokorná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem diplomové práce bylo vytvoření výukové trasy v okolí Mařského vrchu, která by mohla sloužit jako doplněk výuky přírodopisu především pro 2. stupeň základní školy a odpovídající ročníky víceletých gymnázií. V diplomové práci jsem se zaměřila na zpracování charakteristiky oblasti, didaktických doporučení a návrh trasy s jednotlivými zastávkami. Zastávek bylo navrženo celkem jedenáct. Ke každé zastávce byl zpracován její popis, didaktické využití pro konkrétní vyučovací předměty, otázky a úkoly, případně didaktické hry, které s danou zastávkou souvisí. K některým zastávkám byly vytvořeny pracovní listy. Ze všech zastávek byly pořízeny dokumentační fotografie.
The proposal of geological-biological teaching path around Mařský vrch near Vimperk
Keywords: výuková trasa; Mařský vrch; přírodopis; 2. stupeň základní školy; víceletá gymnázia; didaktické hry; pracovní listy; teaching path; Mařský vrch; biology; primary school; grammar school; educational games; worksheets