Využití dotačních titulů pro rozvoj regionu - Kafka, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Obsahem této diplomové práce je vytvoření portfolia optimálních dotacích vedoucích ke zkvalitnění života ve regionu a nalezení vhodných doporučení i pro budoucí rozvoj bez dotací. První část diplomové práce se zabývala analýzou využívání dotačních titulů na území mikroregionu Náměšťsko (metoda historická). Další část diplomové práce byla zaměřena na situační analýzu, jejíž výstupy ústily k deskripci profilu regionu. Fakta a výsledky získané ze situační analýzy byly rozhodující při zpracování SWOT analýzy. Na základě výsledků SWOT analýzy byly stanoveny návrhy rozvoje mikroregionu z hlediska optimálního portfolia dotačních titulů z České republiky a zvláště z Evropské unie. Poslední část práce pojednává o možném návrhu projektu z oblasti životního prostředí. Na základě získaných informací by se obce mikroregionu měly zaměřit na dotační tituly zejména do oblastí infrastruktura, ekonomická síla, lidé a ekologie a životní prostředí.
Usage of grants for region development
Keywords: Situační analýza; SWOT analýza; dotace; regionální rozvoj; rozvoj.; Situation analysis; SWOT analysis; grant; regional developement; development