Volby do obecního zastupitelstva ve Strakonicích v letech 2018 a 2019 - Tomanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá komunální politikou ve Strakonicích. Hlavním cílem je komparace voleb v roce 2018 a 2019. V teoretické části budou představeny pojmy jako veřejná správa, komunální volby, politický marketing a politický trh. Následně v praktické části bude provedena analýza a komparace volebních kampaní kandidujících politických subjektů, protože kvůli omezení rovných podmínek politické soutěže byly volby roku 2018 zrušeny soudním rozhodnutím. Z tohoto důvodu základ práce tvoří analýza použitých prostředků propagace všech kandidujících stran. Jelikož výsledky komunálních voleb nejvíce ovlivňují běžný život občanstva, tvoří závěr diplomové práce dotazníkové šetření, které utváří představu o vztahu elektorátu. V závěru práce budou tato data analyzována a budou také zodpovězené výzkumné otázky.
Municipal election in Strakonice in 2018 and 2019
Keywords: Komunální politika; politický subjekt; opakované volby; politický marketing politická strana a hnutí; volby; Strakonice; výsledky.; Municipal politics; political subject; re-election; political marketing; political party and movement; elections; Strakonice; results.