Rekonstrukce a modernizace šumavské hájenky na malý penzion. - Předota, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá vypracováním návrhu projektové dokumentace pro stavební povolení. V podrobnějším znění se jedná o rekonstrukci a modernizaci šumavské hájenky v polesí Lesní správy na malý penzion řešeným na konkrétním pozemku ve Zdíkově, malé obci na samém okraji CHKO Šumava. Technické požadavky pro tyto stavby jsou zaznamenány v úvodní rešerši. Ta společně s nimi popisuje jednotlivé body související s tímto tématem. Každá stavba v této lokalitě je spjata s venkovským prostředím a může výrazně ovlivňovat vzhled původní zástavby a životní podmínky. Proto je posouzeno, zda bude sloužit navrženému účelu tam kde je postavena či v jiné atraktivnější lokalitě. Vše je shrnuto do SWOT analýzy rozlišující silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Pro toto zhodnocení je velmi důležité znát danou oblast, která je charakterizována ze tří hledisek, a to z hlediska kulturního, přírodního a historického.
Reconstruction and modernization Šumava lodge on small pension.
Keywords: Projektová dokumentace; stavby ubytovacího zařízení; stavebnictví.; project documentation; constructions of accommodation facilities; building industry.