Nabídka pohybových činností pro předškolní děti v souladu s RVP PV - Městecká, Veronika (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním tématem bakalářské práce je ukázat možnosti naplňování cílů RVP PV prostřednictvím pohybových her a činností v mateřské škole. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část popisuje rozvoj dítěte po psychické a fyzické stránce, dále je zde stručně popsáno současné vzdělávání a mateřské školy. Další kapitola obsahuje V praktické části je zpracován dle požadavků rámcového kurikula integrovaný vzdělávací blok: Sportujeme, cvičíme a hrajeme si pro pohybové činnosti, který byl realizován s předškolními dětmi ve věku od 4 do 6 let v mateřských školách v Jiřicích a Havlíčkově Brodě. Zpracovala jsem zde metodický zásobník na pohybové činnosti, který se týká cvičení a her s míči, šátky, obručí a bez náčiní. Při průběhu realizace pohybových činností bude probíhat podrobná evaluace činnosti, kde se zaměřím na naplňování cílů RVP PV a následné zodpovězení výzkumných otázek práce. Využijí se metody pozorování, rozhovoru a analýzy edukačních produktů.
The physical activities offer for pre-school children in accordance with the RVP PV
Keywords: Předškolní vzdělávání; vývoj; pohyb; cíle; Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; Preschool education; development; physical activity; targets; Frame educational program for preschool education