Dialog křesťanství a marxismu v díle Milana Machovce - Radlová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu křesťansko-marxistického dialogu a jeho vývoje v díle českého filosofa Milana Machovce. V první kapitole jsem se zaměřila především na důležité životní události tohoto filosofa. Kapitola je rozdělena do tří úrovní, Mládí a studium, KSČ a Po roce 1989. Druhá kapitola se věnuje pojmu křesťanství v díle Milana Machovce. Na tuto kapitolu navazuje srovnáním marxistických myšlenek s Machovcovými, tak jak se ve svém díle o marxismu Machovec vyjadřuje. Poslední kapitola informuje nejprve o vysvětlení dialogu a jeho přesného vymezení, dále pak navazuje sloučení křesťanských a marxistických myšlenek. Na závěr jsou připojeny přílohy, první shrnující bibliografii Milana Machovce v češtině, v druhé jsou přiloženy fotografie z důležitých momentů Machovcova života.
Dialogue of Christianity and Marxism in publications of Milan Machovec
Keywords: marxismus; křesťanství; dialog; Machovec Milan; Ježíš; Karl Marx; Marxism; Christianity; dialog; Milan Machovec; Jesus; Karl Marx