Zdroje ekonomických dat ve světě a možnosti jejich zpracování programem R - Svoboda, Marek (Jihočeská univerzita, 2018)
V první části této bakalářské práce je popsáno deset zdrojů ekonomických dat a základní informace o programu R a programovacím jazyku R. Popsané zdroje jsou The World Bank Data, United Nations Data, IMF Data, WTO Data, OECD Data, The World Factbook, Wolfram|Aplha, Eurostat, Český statistický úřad a Quandl. U každého zdroje je stručně popsán jeho provozovatel a možnosti získávání dat. V praktické části jsou popsány čtyři knihovny programu R, které jsou zaměřeny na získávání dat. Zde popsané knihovny jsou WDI, eurostat, wbstats a Quandl. Nejdříve jsou u každé knihovny ukázány možnosti a syntaxe při získávání dat, a poté praktická ukázka získávání dat a jejich následné zpracování.
Sources of economic data in the world and possibilities of processing the data with program R
Keywords: zdroje ekonomických dat; získávání dat; program R; WDI; wbstats; Quandl; eurostat; sources of economic data; acquiring data; WDI; eurostat; wbstats; Quandl; program R