Nákup potravin ve specializovaných internetových prodejnách potravin - Farion, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je práce zhodnotit postoj spotřebitelů k nabídce potravin ve specializovaných internetových prodejnách potravin. V literární rešerši jsou charakterizovány pojmy obchod, maloobchod, e-commerce, sortiment, potraviny, specifické znaky internetových prodejen s potravinami, chování spotřebitele a podklady pro výzkum. Praktická část se věnuje analýze výsledků ze sběru primárních dat dotazníkovým šetřením. V závěru práce jsou uvedeny doporučení a návrhy pro specializované internetové prodejny. Práce může posloužit začínajícím obchodníkům nebo k zlepšení současných internetových obchodů s potravinami.
Online grocery shopping in specialized food e-shops
Keywords: nákup; maloobchod; postoj; internet; balíky; internetová prodejna; purchase; retail; attitude; internet; parcel; e-shop