Společná azylová politika Evropské unie a Česká republika - Vaignerová, Drahomíra (Jihočeská univerzita, 2007)
Předkládaná práce se zabývá popisem azylové politiky Evropské unie, jejím vývojem a současnou situací. Dále se zaměřuje na azylovou politiku České republiky, rovněž popisuje její vývoj a snaží se zachytit úsilí Evropské unie tyto jednotlivé politiky členských států sjednotit.
Common Asylum Policy of the European Union and the Czech Republic