Rizika deficitu dílčích funkcí v diagnostice dětí mateřské školy - Klubalová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou deficitu dílčích funkcí v diagnostice dětí mateřské školy a možnosti identifikace specifických poruch učení v předškolním věku. V teoretické části vymezuje terminologii specifických poruch učení, příčiny jejich vzniku, dále možnosti prevence a diagnostiky specifických poruch učení v mateřské škole. V praktické části je přehled výsledků výzkumného šetření testu rizika poruch čtení a psaní pro rané školáky provedeného ve dvou mateřských školách na předškolních dětech.
Risks diagnosing partial Dysfunkctions in the Diagnostic of Childrens
Keywords: Rizika deficitu dílčích funkcí; specifické poruchy učení; předškolní věk; diagnostika; prevence; test rizika poruch čtení a psaní pro rané školáky; Specific Learning Disabilities; Risks diagnosing partial Dysfunkctions; prevention