Analýza pracovních cyklů rýpadel při rozdílných variantách vykopávek prováděných na stavbách. - Kučera, Richard (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce na téma Analýza pracovních cyklů rýpadel při rozdílných variantách vykopávek prováděných na stavbách popisuje zejména různé druhy rýpadel a jejich pracovní nástroje v závislosti na prováděných pracích na stavbě. Dále sběr dat pro stanovení skutečných časů pracovních cyklů. V dalším bodě bakalářská práce poukazuje na určení faktorů, které ovlivňují výkonnost rýpadel. V poslední části stanovit zásady a návrhy pro optimální využití strojů na stavbě.
Analysis of working cycles of excavators in accordance with different variants to be done in constructions
Keywords: Analýza; pracovní cyklus; rýpadlo; vykopávka; Analysis; duty cycle; excavator; dig