Nová náboženská hnutí v jihočeském regionu - Mormoni - Krystková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá Církví Ježíše Krista svatých posledních dnů, která je známá také pod názvem mormonská církev. V několika kapitolách je popsána nejen historie vzniku církve v USA i v České republice, ale také vysvětlení několika základních pojmů vztahujících se k tomuto tématu. Dále je popsána nauka a víra mormonů, styl jejich života a stanoviska k různým změnám v jejich postojích. V poslední kapitole je rozváděna víra v akci, tak jak ji provozují mormoni a jak ji vnímá její nejbližší okolí. Práce byla zpracována pomocí dostupné literatury a internetových prezentací k tomuto tématu.
New Religious Groups In The South Region - Mormons
Keywords: nová náboženská hnutí; mormoni; Církev Ježíše Krista svatých posledních dnů; CJKSPD; kniha Mormon; Drahocenná perla; polygamie; misionář; ženské organizace; genealogie; new religious groups; mormons; The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints; CJKSPD; Mormons book; Pearls of Great Price; polygamy; missioner; womans organization; genealogy