Využití digitálních grafických technik v médiu malby - Bartůšková, Sally (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce na téma využití digitálních grafických technik v médiu malby se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje základní přehled problematiky nových médií. Zabývá se vznikem a vývojem post-internetového umění. Práce je doplněna o základní témata tohoto směru, techniku a možnosti zobrazení. V textu jsou zmiňováni nejznámější světoví umělci a výstavy. Dále se věnuje hyperrealismu a jeho společnými znaky s post-internetem. Jako součást praktické části jsou tři grafické návrhy vytvořené v digitálním grafickém programu Adobe Photoshop. Dva z nich byly následně hyperrealisticky přemalovány olejovými barvami na plátno. Práce obsahuje obrazový materiál dokumentující celý proces realizace.
The painting utilization of the digital graphic techniques
Keywords: nová média; net.art; post-internet; hyperrealismus; malba; new media; net.art; post-internet; hyperrealism; painting