Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování - Karas, Aleš (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zaměřuje na procesy v průběhu zrání a skladování piva. Kterými jsou změny vůně a chuti piva, změna čirosti a barvy a změna obsahu CO2, včetně postupů, jak těmto změnám předejít, anebo je alespoň snížit. V první části práce je stručně popsána historie piva, na to navazuje popis základních surovin na jeho výrobu. V další části se práce zabývá samotným postupem vaření piva a v poslední části je popsáno zrání a skladování se změnami, které tyto procesy doprovázejí.
Changes of selected beer parameters from microbrewery during aging and storage
Keywords: pivo; výroba piva; ležák; beer; brewing; lager