Test metodiky detekce floaterů v populaci sýčka obecného (Athene noctua) pomocí pasivního akustického monitoringu - Hornátová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
V předkládané práci jsem vytvořila pilotní studii, která testovala metodu detekce loaterů v ptačí populaci. Testovaná metoda využívá automatická nahrávací zařízení, které zaznamenávaly hlasovou aktivitu ptáků, především teritoriálních jedinců, ale i sousedního jedinců a případných floaterů. Tato studie byla testována na populaci sýčka obecného (Athene noctua).
A test of the methodology for detection of floaters in a population of Little owl (Athene noctua) using passive acoustic monitoring
Keywords: bioakustika; floateři; automatické nahrávače; akustický monitoring; bioacustics; floaters; automatic recorders; acoustic monitoring