Řízení a financování České asociace stolního tenisu - Houdková, Helena (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na Českou asociace stolního tenisu (ČAST), která sdružuje všechny profesionální stolnětenisové kluby v ČR. Práce analyzuje systém řízení ČAST a přidělování finančních prostředků od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky (MŠMT). Cílem práce je rozebrat financování asociace stolního tenisu, její popis a analýza rozporů vznikajících z podmínek využití dotací, které stanovuje MŠMT svým Rozhodnutím, proti reálným potřebám svazu. Teoretická část vychází z poznatků o dané problematice a popisuje specifika financování a řízení neziskových organizací (NO). Praktická část je zaměřena na navržení možných alternativ zlepšení stávající situace a doporučení na návrhy úprav pro Rozhodnutí MŠMT tak, aby lépe vycházelo vstříc potřebám svazu. Přínosem práce je odhalení problematiky a trendů, které se týkají oblasti sportu, jeho financování, nastudování a analyzování daného tématu u svazu jednoho ze světově nejrozšířenějších sportů.
Managing and financing of the Czech Table Tennis Association
Keywords: sport; financování; dotace; nezisková organizace; svaz; stolní tenis; Česká aso-ciace stolního tenisu; sport; financing; subsidies; non-profit organization; table tennis; Czech table tennis association