Počítačové modelování plazmového výboje pro biomedicínské a environmentální aplikace - Erhart, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití nízkoteplotního plazmatu v různých oblastech vědy, výzkumu a výroby přičemž hlavní pozornost je věnována aplikacím v medicíně a environmentálních aplikacích. V praktické části je pak prezentován návrh počítačového modelu pro simulaci chování plazmatu ve výše uvedených oblastech. Tento model je hybridního typu a jako pracovní plyn je uvažován kyslík.
Computer simulations of plasma discharge for biomedical and environmental applications
Keywords: Plazma; počítačové modelování; biomedicína; životní prostředí.; plasma; computer modeling; biomedicine; environment