Motivace mladých lidí pro práci v Diecézním centru života mládeže v souvislosti s očekáváním církve - Hronová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá mladými lidmi ve věku rané dospělosti a jejich motivací pro práci v Diecézních centrech života mládeže. Popisuje tato centra, kde žije tým mladých lidí spolu s knězem, kteří se podílí na pastoraci české mládeže. Mapuje vznik a poslání těchto domů. Charakterizuje duchovní i materiální aspekt Diecézních center života mládeže. Práce dále zkoumá, které motivy mají pozitivní vliv na motivaci k rozhodnutí pro vstup do týmu a práci v něm. V této souvislosti se práce také zabývá pozicí mládeže v církvi v českém i celocírkevním měřítku. Okrajově pak přibližuje hlavní linii pastorace mládeže v ČR, řízenou Českou biskupskou konferemcí.
Young People´s Motivation for Working in Diocesan Centre of Young´s Life in Connection with Expectancy of Church
Keywords: Diecézní centrum života mládeže; mládež; motivace; Nazaret; pastorace mládeže; raná dospělost; Diocesan centre of young's life; youth; motivation; Nazaret; pastoral care; young adulthood