Úloha sportu v životě dospělého jedince - Maroušková, Iva (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce na téma Úloha sportu v životě dospělého jedince se věnuje problematice volnočasového sportování a motivací k němu u jedinců v dospělosti. Práce je rozdělena na dvě části ? teoretickou a praktickou. V teoretické části se setkáváme s pojmy dospělost, volný čas, sport a motivace. Práce vymezuje jednotlivé etapy dospělosti, specifikuje problematiku volného času. Uvádí různé pohledy na vymezení sportovních činností a zabývá se lidskou motivací. V praktické části je využito dotazníkového šetření. Dotazník zohledňuje věk respondentů a zjišťuje motivy, které vedou respondenty k aktivnímu sportování.
The role of sport in adult life
Keywords: Dospělost; Volný čas; Sport; Motivace; Adulthood; Leisure-time; Sport; Motivation