Vliv managementu lesa po kůrovcovém žíru na společenstvo ektomykorhizních hub - Švehlová, Sára (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku složení společenstva ektomykorhizních hub v závislosti na managementu smrkového lesa (bezzásahový a holosečné kácení s umělou obnovou) po kůrovcovém žíru. Práce je složena ze dvou částí, z literární rešerše a z návrhu vlastního vědeckého projektu.
Effect of forest management after bark beetle outbreak on the community of ectomycorrhizal fungi
Keywords: ECM houby; ektomykorhizní houby; managment lesa; kůrovcové disturbance; ECM fungi; ectomycorrhizal fungi; forest management; bark beetle outbreaks