Odrazy - Vejrová, Marie Ines (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je rozdělena do dvou podstatných částí. Teoretické a praktické. V teoretickém úseku se snažím o zdůvodnění a objasnění volby základní myšlenky, osobního přístupu a inspirace. Nastiňuji zde problematiku mezilidských vztahů a připojuji další disciplíny, které se k práci vztahují. Také tady uvádím přímou linku v návaznosti na české výtvarné umění 20. století. Praktická část diplomové práce obsahuje především výtvarné řešení, technologické postupy a shrnutí práce jako celku. V obrazové příloze je pak celková dokumentace výtvarného procesu. Výsledkem diplomové práce a jejím stěžejním záměrem je šest pláten rozdělených do dvou vzájemně propojených triptychů provedených kombinovanou technikou.
Reflections