Současný stav v ochraně vybraných druhů zájmových zvířat a volně žijících zvířat - Koutníková, Anna (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá současným stavem ochrany zvířat v Jihočeském kraji. Zaměřuje se na volně žijící a vybraná zájmová zvířata. Hlavním cílem práce bylo zjistit kolik volně žijících zvířat se vypustilo ze záchranných stanic zpět do volné přírody a počty zájmových zvířat umístěných k novým majitelům. Dále se zabývá možností dočasného umístění zvířat ve psích hotelích. Práce byla zpracována na základě informací, které poskytli zástupci jednotlivých organizací a společností. Tyto údaje byly statisticky vyhodnoceny v grafech a tabulkách.
The current state in the protection of selected interest animals and wild animals.
Keywords: ochrana zvířat; welfare; zájmová a volně žijící zvířata; záchranné stanice; centra na ochranu zvířat; OS Kočky; psí hotely; animal protection; welfare; companion and wild animals; rescue stations; animal rescue centres; OS Kočky; hotels for dogs