Využitelnost arteterapeutických technik v sociální práci - Cejpková, Dana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast sociální práce a arteterapie, konkrétněji na možnost aplikovatelnosti a využitelnosti arteterapeutických technik v sociální práci. V prvém kroku mapuje teoretická východiska obou zmíněných disciplín, následně praktickou formou hledá místa využitelnosti arteterapeutické technik v sociální práci. Závěrečná část zasazuje a popisuje specifika přínosu zmíněných technik pro sociální práci a to i v konkrétních metodách sociální práce, jako sociální práce s jednotlivcem, se skupinou, rodinou a dětským klientem.
Usability of Therapy Art Techniques in Social Work
Keywords: sociální práce; arteterapie; arteterapeutické techniky; social work; art therapy; therapeutic art techniques