Využití samokrmítkových systémů pro okounovité ryby - Homola, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce zkoumala využití samokrmítkových systémů v intenzivním chovu candáta obecného a okouna říčního sloužících k optimalizaci produkce těchto druhů ryb. Při experimentu s candátem byl zkoumán vliv různých způsobů podávání krmiva včetně dotykových samokrmítek na produkční ukazatele a potravní chování. Při experimentu s okounem byl zkoumán vliv hustoty obsádky na produkční ukazatele a potravní chování při krmení dotykovými samokrmítky.
The use of self-feeding systems for percid fish.
Keywords: okounovití; samokrmítkové systémy; krmení; hustota obsádky; recirkulační systémy; percids; self feeding systems; feeding; stocking density; recirculation systems