Vývoj produktivity práce a pracovních nákladů v mezinárodní komparaci - Hložková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá produktivitou, produktivitou práce a pracovními náklady v mezinárodním srovnání. Hlavním cílem této práce je posoudit vývoj produktivity práce a nákladů na pracovní sílu v zemích Evropské unie. Dílčím cílem je vymezení vazby mezi produktivitou práce a jednotkovými reálnými pracovními náklady. Práce zpracovává data o produktivitě práce a pracovních nákladech v jednotlivých státech EU, porovnává je a zjišťuje, v jakých státech produktivita práce a pracovní náklady jsou v interakci a v jakých ne. V práci jsou použita data o jednotlivých státech z Evropského statistického úřadu (Eurostatu) z let 2008-2019.
Development of labour productivity and labour costs in an international comparison
Keywords: produktivita; produktivita práce; pracovní náklady; Evropská unie; productivity; labour productivity; labour costs; European union