Pohled na výchovu předškolního dítěte očima dnešních rodičů a pedagogů - Dudková, Edita (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem BP je zjišťování individuálních výchovně vzdělávacích norem u dětí předškolního věku v běžných mateřských školách z pohledu pedagogů předškol.vzdělávání a jejich rodičů.V teoretické části jsou popsány základní pojmy a definice pro hlubší vhled do problematiky. Praktickou část tvoří kvalitativní výzkum, zjišťující výchovný postoj a chápání dítěte předškolního věku z pohledu rodičů a pedagogů předš.dětí. Součástí práce je realizace výzkumu na základě kvalitativních nástrojů: rozhovory s předškolními pedagogy běžných MŠ a rodiči předškolních dětí, jako potřebný materiál k následné analýze.
Upbringing and education of preschool children through today teacher's and parent's look
Keywords: rodina; výchova; mateřská škola; osobnost dítěte předškolního věku; osobnost pedagoga předškolní výchovy; family; upbringing; kindergarten; preschool child´s personality; preschool teacher´s personality