Mapa parnasistní poezie: Vrchlický, Čech, Zeyer - Králová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je zachycení recepce parnasistní poezie od jejího prvního uveřejnění do roku 1945 a vytvoření přehledu básnických sbírek tří uvedených autorů (Vrchlický, Čech, Zeyer) za pomoci Lexikonu české literatury a databáze Caslin. Pro každého z autorů je vytvořen zvláštní soubor, který je vyjádřen i graficky. Práce postihuje také frekvenci vydávání jednotlivých titulů, proměny recepčních akcentů v čase a okomentovaný souhrnný přehled se základními tendencemi zkoumaného jevu.
The map od the parnassian Poetry: Vrchlický, Čech, Zeyer
Keywords: recepce; parnasistní poezie; databáze Caslin; reception; parnassian poetry; Caslin database