Výběr optimální varianty financování bydlení pro vybraného klienta - Hlavín, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá vícekriteriálním hodnocením variant financování bydlení. Je rozčleněna na dvě základní části - první se zabývá teoretickým vymezením problematiky poskytování hypotečních úvěrů na bydlení pro fyzické osoby a také oblastí vícekriteriálního rozhodování. Druhá část práce je věnována výběru vhodného bankovního hypotečního úvěru na bydlení pro daného klienta, na základě použití metod vícekriteriálního hodnocení variant. Výběr optimální varianty hypotečního úvěru se dělí na dvě modelové situace - koupě bytu a stavba rodinného domu.
Selection of the optimal variety of financing the housing for the selected client
Keywords: hypoteční úvěr; úroková míra; váhy; vícekriteriální hodnocení; mortgage loan; interest rate; scale; multicriterial decision