Sukulenty ve sbírkách BZ Tábor. - Korunková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce byla prováděna v botanické zahradě při Vyšší odborné škole a Střední zemědělské škole v Táboře. Předmětem práce byla determinace a inventarizace sukulentních druhů rostlin. Jednotlivé druhy byly determinovány pomocí odborné literatury, zařazeny do čeledí a zjištěno rozšíření rostlin. Práce byla prováděna ve dvou sklenících, kde u každého exempláře byla měřena výška, šířka a byl zjišťován stupeň ohrožení CITES. Dále bylo odhadnuto stáří. Součástí této práce bylo vyhotovení digitální formy encyklopedie, ve které jsou zdokumentované veškeré sukulentní druhy sbírky botanické zahrady, které zde rostly v březnu 2013. Tato sbírka byla v elektronické podobě přiložena formou prezentace na CD. Návrh pro připravovaného Průvodce sbírkou sukulentních rostlin v botanické zahradě v Táboře 2013 byl předložen v příloze.
Succulents in the collections of the Botanical Gardens Tábor.
Keywords: botanická zahrada; inventarizace; determinace; exemplář; CITES; botanical garden; inventory; determination; specimen; CITES