Dlouhodobý majetek ve vybrané obci - Kopicová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se věnuje tématu Dlouhodobý majetek ve vybrané obci. Cílem práce je analýza dlouhodobého majetku ve vybrané obci a na základě zjištěných skutečností navrhuje případné nápady vedoucí ke zlepšení stávajícího stavu majetku a hospodařením s ním. Zaměřuje se na postavení vybrané obce v majetkoprávních vztazích. Dále analyzuje složení majetku dané obce pomocí vertikální a horizontální analýzy a specifikuje nejvýznamnější složky majetku. Dále je analyzována odpovědnost spojená s hospodařením majetku, kontrola hospodaření a analýza vnitroorganizační směrnice dlouhodobého majetku. Závěrem práce je vyhodnocení situace obce a navržení možností ke zlepšení současného stavu.
Fixed Assets in a Selected Municipality
Keywords: dlouhodobý majetek; uzemní samospráva; hospodaření; analýza; obec; fixed assets; regional self-government; economy; analysis; municipality