Zemědělský rok ve středověku (archeologické nálezy zemědělského nářadí ve 13. - 15. století na území ČR) - Melkes, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce seznamuje se současným typologickým tříděním středověkých zemědělských nástrojů. S využitím odborné literatury a dalších pramenů se zabývá změnami v zemědělství v období vrcholného a pozdního středověku a jejich vlivem na vývoj zemědělského nářadí.
Agricultural year in the Middle Ages (Archaeological findings agricultural implements 13th-15th centuries from Czech republic)
Keywords: nářadí; vrcholný středověk; archeologické nálezy; Česká republika; implements; Hight Middle Ages; archaeological findings; Czech republic