Prevence rizikového chování v prostředí AČR - Ďurechová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá rizikovým chováním a programy pro jeho prevenci v prostředí Armády ČR. Teoretická část práce seznamuje čtenáře se všeobecným pojetím norem a rizikového chování, s charakteristikou a výskytem rizikového chování v Armádě ČR. Je zde uvedena obecná charakteristika prevence a představena Koncepce prevence rizikového chování v Armádě ČR. Metodologická část práce obsahuje kvantitativní výzkum dotazníkovým šetřením zaměřeným na zjištění míry výskytu rizikového chování a zjištění názoru respondentů na preventivní programy pro minimalizaci rizikového chování.
Prevention of risky behavior in the army environment of the Czech Republic
Keywords: rizikové chování; norma; prevence; Abstract; risk behavior; norm; prevention