Posouzení cenového vývoje hovězího masa ve vybraných státech EU - Turečková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je popsat a zhodnotit cenový vývoj hovězího masa ve vybraných státech Evropské unie v letech 2003-2013. V první části práce jsou teoretické poznatky k cenové tvorbě či agrárnímu trhu. V praktické části je popsán cenový vývoj hovězího masa ve vybraných státech pomocí různých statistických ukazatelů a matematicko-ekonomických metod. Závěr práce obsahuje popis současné situace hovězího masa na světovém trhu včetně jeho predikce na základě mezinárodních institucí, jako je OECD, FAO a FAPRI.
The assessment of price developements of beef in selected EU countries
Keywords: analýza; hovězí maso; závislost; cenový index; analysis; beef; dependence; price; price index