Jazyk a styl zpravodajských textů v různých typech médií - Kalousová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je analýza jazykových prostředků zpravodajských textů psaných i mluvených a různé způsoby práce s nimi v českých denících, na internetu, v rozhlase a televizi. V teoretické části se práce snaží komplexně zaměřit jak na vývoj, tak i současnou funkci a jazyk médií. V praktické části se práce zaměřuje na analýzu jazykové stránky vybraných zpráv ve sledovaném období a jejich vzájemnému porovnání.
The Language and Style of news in different type of media
Keywords: jazyk; zpravodajství; média; internet; noviny; televize; jazyk zpravodajství; ukrajinská krize; mluvní tempo; jazyková kultura; zprávy; language; news; media; internet; newspapers; television; news language; Ukrainian crisis; the pace of speech; language culture; news