Pracovní zátěž učitelů střední školy a její zvládání - Kubátová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Profese učitele patří v dnešní době k těm povoláním, které jsou nejvíce ohroženy syndromem vyhoření. Problém vyhoření učitelů je v současnosti velmi diskutovaným a probíraným tématem. Ve své bakalářské práci se zabývám pracovní zátěží středoškolských učitelů a způsoby řešení konfliktních situací. Teoretická část obsahuje informace získané studiem odborné literatury o pracovní zátěži, stresu, syndromu vyhoření a jeho prevenci. Praktická část shrnuje výsledky a analýzu mého dotazníkového šetření a výzkumných rozhovorů s učiteli střední odborné školy (střední škola ve středně velkém městě) a metody, které učitelé používají ke zvládání stresu.
Secondary School Teachers' workload and their coping with it
Keywords: Střední škola; učitel; pracovní zátěž; stres; syndrom vyhoření; prevence stresu a syndromu vyhoření.; Secondary Technical School in Klatovy; work load; stress; occupational burnout; stress prevention.