Plurál substantiv a adjektiv - kolísání v psaném úzu - Němečková, Martina (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá plurálem substantiv a adjektiv a jejich kolísání v psaném úzu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Cílem první části je obecně představit protiklad singulár : plurál ve spojení s podstatnými jmény a adjektivy. Poté je pozornost zaměřena na konkrétní tvoření plurálu podstatných jmen a adjektiv. Praktická část si klade za cíl pomocí korpusu FrWac s kombinací korpusu L'est Républicain kvalitativně a kvantitativně analyzovat konkrétní substantiva, která toto kolísání vykazují.
Plural of nouns and adjectives - variations in written French
Keywords: Plurál; Substantivum; Adjektivum; FrWac; L´Est Républicain; Plural; Noun; Adjective; FrWac; L´Est Républicain