Partnerství měst České Budějovice a Lorient z pohledu francouzské strany - Valášková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Partnerství měst České Budějovice a Lorient z pohledu francouzské strany" pojednává o spolupráci dvou evropských měst, která započala v 60.letech 20.století, po seznámení dvou rodin, Břeských a Saffre. Postupně se spolupráce formovala až do roku 1997, kdy byla podepsána oficiální smlouva. Cílem práce je poskytnout náhled na partnerství z francouzské strany a popsat důležité oblasti jejího vývoje s důrazem na vnímání partnerství francouzskou veřejností a institucemi, které se na něm podílí. To celé je popsáno v širším kontextu česko-francouzských vztahů.
The partnership between České Budějovice and Lorient seen from the French point of view
Keywords: České Budějovice; Lorient; Partnerství měst; EU; SWOT; České Budějovice; Lorient; Town-twinnig; EU; SWOT