Chataření v okrese Pelhřimov (vývoj, územní rozložení a typologická rozmanitost) - Bartesová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřená na chataření v území okresu Pelhřimov. Jako datová základna sloužily údaje získané z terénního průzkumu. Celkem bylo zaznamenáno 2974 chat, které se nacházejí ve 130 chatových osadách. Rozpoznány byly chaty rekreační, zahrádkářsko-rekreační, zahrádkářské, architektonicko-stavebně specifické a rekreační domky. Součástí diplomové práce je také analýza územního uspořádání chatových osad a jejich typologie. Zjištěné charakteristiky jsou zachyceny v tabulkách a mapách, které jsou rovněž její součástí. V závěru je uvedeno srovnání chataření v okrese Pelhřimov s chatařením v okrese Jihlava.
Recration in the cabins in the Pelhřimov district (development, territory form and typological diversity)
Keywords: Chaty; chataření; Pelhřimov (oblast); diplomová práce; Cottages; recreation in cottages; Pelhřimov (region); graduation theses