Aplikace arteterapie v ÚSP pro mentálně postižené a psychicky nemocné dospělé klienty. - Pantoflíčková, Dana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce obsahuje v teoretické části charakteristiku daného zařízení, problematiku aplikace arteterapie v ústavu, využití arteterapeutických technik a postupů. Uvádím anamnestické a diagnostické údaje zvolených klientů, charakteristiku jejich postižení. Popisuji volby, metody a odlišnosti arteterapeutické práce dle postižení klientů. V praktické části popisuji kazuistiku jednotlivých klientů a shrnutí arteterapeutické činnosti aplikovanou v našem zařízení, příloha s ukázkou tvorby zvolených klientů a seznamem použité literatury.
Application of art-therapy in the Institute for mentally and psychically ill adult clients
Keywords: Scizofrenie; mentální retardace; hemiparéza; plegie