Hodnocení kvality pitné vody z veřejného vodovodního řadu občany města Strakonice - Vojíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce obsahuje základní informace o požadavcích na kvalitu pitné vody dodávané veřejným vodovodním řadem, respektive o požadavcích na bezpečnost a nezávadnost pitné vody pro lidský organismus. V teoretické části jsou zařazeny poznatky týkající se ukazatelů charakterizujících kvalitu pitné vody a obecně problematika zdravotní nezávadnosti pitné vody z veřejného vodovodního řadu. Dále jsou zde zahrnuty informace o balených vodách. Praktická část je zaměřena na zmapování subjektivního hodnocení a názorů občanů města Strakonice na kvalitu pitné vody dodávané veřejným vodovodem, což bylo hlavním cílem práce. Výzkum byl realizovaný formou dotazníků.
The assessment of the quality of drinking-water from public water main for citizens in town Strakonice
Keywords: pitná voda; kvalita pitné vody; ukazatele pro hodnocení kvality pitné vody; veřejný vodovodní řad; drinking water; quality of drinking water; indicators for evaluation of quality of drinking water; municipal water mains