Rozvoj venkova Jihočeského kraje a jeho perspektivy - Vlášková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem bakalářské práce ,,Rozvoj venkova Jihočeského kraje a jeho perspektivy" je popsání problematiky rozvoje venkova a rozebrány aktéři rozvoje venkova především Místní akční skupiny. První část je zaměřena na popis a význam Regionální politiky, jejich cílů jak v minulém tak současném programovacím období. Jsou zde popsány strukturální fondy Evropské unie. Vzhledem k zaměření práce je zde více popsán Program rozvoje venkova, osa IV. LEADER, které byla nezbytná pro aktéry rozvoje venkova. V praktické části jsou rozebráni Místní akční skupiny z vybraných regionů. V závěru práce je vyhodnoceno dotazníkové šetření a zhodnocení místních akčních skupin.
Rural development in the south Bohemian region and its prospects
Keywords: venkov; Regionální politika; Program rozvoje venkova; Místní akční skupiny.; rural; Regional policy; Rural development programme; Local action groups.