Seznamování dětí v předškolním zařízení s angličtinou - Brichová, Ruth (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je prozkoumat, zda-li a jakým způsobem je možné seznamovat děti v předškolním zařízení s jiným než mateřským jazykem. V teoretické části popisuji základní principy výuky cizího jazyka v předškolním věku a organizační formu vyučování. Na základě rozhovoru a pozorování v praktické části popisuji, jakým způsobem je výuka angličtiny realizována ve třech vybraných zařízeních.
Introducing preschool children to learning English