Student se specifickou poruchou učení-průchod studiem na vysoké škole - Štáhlichová, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce na téma Student se specifickou poruchou učení-průchod studiem na vysoké škole je teoreticko-empirického charakteru. Cílem teoretické části práce je uvedení do problematiky specifických poruch učení v kontextu adolescence a rané dospělosti. Pozornost je dále věnována terciárnímu vzdělávání. Empirická část práce se pak zaměřuje na zjištění faktorů, které determinují průchod studiem jedinců se specifickými poruchami učení na vysoké škole. Práce je součástí výzkumného projektu GA JU.
Student with a Specific Learning Disorder-Undertaking Studies at a University
Keywords: specifické poruchy učení; student se specifickou poruchou učení; dyslexie; dysgrafie; dysortografie; terciární vzdělávání; vysoká škola; Jihočeská univerzita; specific learning disorder; student with a specific learning disorder; dyslexia; dysgraphia; dysorthographia; tertiary education; college; University of South Bohemia