Adventisté sedmého dne a postmoderna - Jetelina, Bedřich (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce reflektuje, jak se Církev adventistů sedmého dne vyrovnává s výzvami postmoderny. První část je věnována vzniku Církve adventistů sedmého dne v kontextu paradigmatu moderny. Druhá část rozebírá, jak se tato církev staví k některým tématům postmoderny a třetí se zabývá praktickými kroky, které církev podniká proto, aby zůstala s postmoderní společností v kontaktu. Cílem práce je co nejobjektivněji popsat stávající situaci a ukázat na možná rizika a řešení, která před církví a jejími členy leží.
The Seventh Day Adventists and Postmodernism
Keywords: postmoderna; adventisté sedmého dne; evangelizace; Seventh-Day Adventist; postmodernism; evangelisation