Zadávání veřejných zakázek v programovém období 2007 - 2013 v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost - Vrkoslav, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku zadávání veřejných zakázek v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost během programového období 2007 2013. Úvodní část práce obsahuje stručný popis Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a jeho začlenění mezi cíle regionální politiky. Další části jsou věnovány procesu zadávání veřejných zakázek v obecné rovině a následně poté v rámci specifického prostředí Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Stěžejní část práce popisuje proces vykonávání kontroly veřejných zakázek (ex-ante a ex-post) a jejich výsledky a dále přehled nejčastějších pochybení odhalených během kontrol se stručnou analýzou jejich příčin a návrhem opatření k jejich eliminaci. Další část je zaměřena na problematiku nezpůsobilých výdajů způsobených pochybením při zadávání veřejných zakázek. Závěrečná část obsahuje bližší pohled na oblast zadávání veřejných zakázek pro aktuální programové období 2014 2020.
Public procurement in the programming period 2007 - 2013 under the Operational Programme Education for Competitiveness
Keywords: Evropská unie; Strukturální fondy; Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost; Řídící orgán; Příjemce; Zadávání veřejných zakázek; Korupce; Zákon o veřejných zakázkách; Zadavatel; Úřad pro ochranu hospodářské soutěže; Ex-ante kontrola; Ex-post kontrola; Nezpůsobilé výdaje; European Union; Structural Funds; Operational Programme Education for Competitiveness; Managing Authority; Beneficiary; Public Procurement; Corruption; Act on Public Contracts; Contracting Authority; Office for the Protection of Competition; Ex-ante Control; Ex-Post Control; ineligible expenditures