Porovnání secích strojů v konvenčním a precizním zemědělství - Baumruk, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Zaměříme se na porovnání totožné soupravy, která je vybavena systémem řízení GPS. Při prvním pokusu bude souprava při vysévání pšenice ozimé řízena navigačním sys-témem, při druhém pokusu bude souprava řízena řidičem. U těchto pokusů budou změřeny všechny dostupné parametry. Z těchto parametrů bude vypočtena návrat-nost, výkonnost a ekonomika celé soupravy.
Comparison of seed drills in conventional and precision agriculture
Keywords: Secí stroj; precizní zemědělství; efektivita; GPS navigace.; Seeder; precision agriculture; efficiency; GPS navigation.