Dětské časopisy a žák na 1. stupni ZŠ - Bjalkovová, Nela (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá studiem dětských časopisů se zaměřením na žáky 1. stupně základní školy. Práce je zaměřená na použití jazyka, grafický design, cíl a obsah jednotlivých časopisů pro danou věkovou skupinu. Řešena je zde problematika internetových časopisů v porovnání s prodejnými časopisy. Teoretická část se zaměřuje na problematiku jednotlivých období dětského čtenářství a historii jednotlivých časopisů. Diplomová práce je zpracována tak, aby zmapovala problematiku dětských časopisů, napomohla s praktickým využitím časopisů ve vyučovacích hodinách a zanalyzovala současný stav a další možnosti využití zájmové četby.
Children´s magazines
Keywords: Dětské časopisy; žák na 1. stupni ZŠ; dětské čtenářství; Children's magazines; the first student primary school; children's reading