Biodegradace environmentálních polutantů - charakterizace mutantní halogenalkandehalogenasy DhaA31 z Rhodococcus rhodochrous NCIMB 13064 - Malcher, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce bylo naučit se používat metody proteinové krystalografie v praxi a pokusit se připravit krystaly mutantní formy halogendehalogenasy DhaA31 a modelového proteinu Thermolysinu pomocí základních a pokročilých krystalizačních metod a následně vyřešit a graficky zobrazit jejich struktury pomocí počítačových nástrojů používaných pro molekulární modelování. Výsledkem projektu bylo vypěstování krystalů obou proteinů a popis struktury a aktivního místa proteinu DhaA31, který byl připraven z důvodu zvýšení rychlosti katalytické reakce při odbourávání chlorovaných derivátů uhlovodíků, především 1,2,3-trichlorpropanu (TCP) z volných vod.
Biodegradation environmental pollutans - characterization of mutant haloalkan dehalogenase DhaA31 of Rhodococcus rhodochrous NCIMB 13064
Keywords: krystalizace; halogenalkandehalogenáza; crystallization; dehalogenase