Základní aspekty výživy koní - Pokorná, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je zpracovat literární studii a zhodnotit základní aspekty výživy koní. Práce se zabývá fyziologií trávení koní, významem jednotlivých živin, minerálních látek a vitamínů v krmné dávce a popisuje používaná krmiva ke krmení koní. Zabývá se potřebou energie a technikou krmení sportovních koní.
Basic aspects of horse nutrition
Keywords: výživa koní; krmení koní; krmiva; živiny; technologie krmení; nutrition horses; feeding horses; nutriens; technology of nutrition