Dílo Karla Křepelky - Valíček, Kryštof (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce bude jednak interpretace spirituálně orientované poezie brněnského básníka Karla Křepelky, jednak specifikovat Křepelkovu poetiku, nalézt její možné proměny či posuny v kontextu od šedesátých let do let devadesátých. Křepelkova esejistika a recenzní činnost nám rovněž umožní nahlédnout jeho básnickou tvorbu v kontextu pragmatického kontextu autorovy tvorby. Metodologicky budeme vycházet z teoretických textů Miroslava Červenky, zejména z Fikčních světů lyriky.
Work of Karel Křepelka
Keywords: Karel Křepelka; poezie; spiritualita; Miroslav Červenka; fikční světy lyriky; Karel Křepelka; poetry; spirituality; Miroslav Červenka; fictional universe of lyric poetry